Wie zijn wij

Dit team staat voor u klaar

Welkom bij Engelsman Optiek & Auditiek, zelfstandig opticien en audicien. Gevestigd in Winsum, iets boven Groningen. Maak kennis met het team dat voor u klaar staat.

Ons team

Rolf Engelsman startte in 1992 zijn eigen optiekzaak, nadat hij jarenlang het vak had geleerd bij optiek en audiciens zaken in Groningen en Leeuwarden. Hij rolde toevallig in de optiek, toen hij door een uitzendbureau als verkoper naar een optiekzaak werd gestuurd. Al snel had Rolf in de gaten dat dit werk hem in de vingers zat. Toen hij na enkele jaren studie zijn MBO-diploma Optiek op zak had, kriebelde zijn ondernemersbloed en opende hij “Engelsman Optiek” in Winsum, even boven de stad Groningen. Met ruim 30 jaar ervaring heeft Rolf zijn sporen verdiend als opticien. Zijn winkel heeft een regiofunctie in Noord-Groningen. Rolf gaat niet voor een eenmalige snelle verkoop. Wie een trouwe klantenkring wil opbouwen moet kwaliteit en een uitstekende service leveren tegen een redelijke prijs, vindt hij. Daarom investeert hij regelmatig in nieuwe apparatuur, bijscholing en natuurlijk een actuele collectie monturen.

Sinds 2007 zijn de activiteiten uitgebreid met de verkoop van hoortoestellen. In onze uiterst professionele hoor studio doen wij alle audiotesten met de meest moderne apparatuur. Omdat Rolf kwaliteit, oog en oorzorg hoog in het vaandel heeft staan beschikt hij als eerste in Nederland over de Maico tympanometer. Verder heeft hij de opleiding tot triage audicien afgerond, waarmee hij voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van zorgverzekeraars en KNO-artsen en zich Plus Audicien mag noemen. Om de kwaliteit van onze hoorzorg verder te waarborgen hebben wij het STAR en Hoorprofs keurmerk. Tevens voldoen wij aan de eisen die het CvC stelt aan triage audiciens.

In augustus 2007 kocht Rolf het winkelpand met woonhuis dat hij jarenlang huurde. Het pand, een beschermd dorpsgezicht van Winsum, is eind 2007 grondig verbouwd en opnieuw ingericht, met respect voor de historie van het gebouw. Een deel van het woonhuis werd bij de winkel aangetrokken. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om een professionele hoorstudio in te richten. De bedrijfsnaam werd in april 2009 gewijzigd in Engelsman Optiek & Auditiek.

Per 1 juli 2021 is het team uitgebreid met Rik en Janita Klapwijk. Rik heeft bijna 20 jaar ervaring als audicien en Janita heeft het adviseren van brilmonturen en de administratie op haar genomen. Met deze samenwerking kan Engelsman Optiek & Auditiek zeker weer 30 jaar voorruit. Engelsman Optiek & Auditiek is Erkend Leerbedrijf voor zowel opticiens als audiciens.  Laura Reitsma is ons team komen versterken in september 2022 en is tegelijk gestart met de opleiding tot opticien. Onder toeziend oog van Rolf als praktijkbegeleider zal Laura de nodige praktijkervaring op doen.

Rolf Engelsman
Oprichter/opticien & audicien
Rik Klapwijk
Eigenaar/audicien
Janita Klapwijk
Adviseur optiek/administratie
Laura Reitsma
Leerling opticien
Jan van der Heide
Met pensioen per 01-01-2024