Oogmeting

Laat uw ogen meten

Wilt u uw ogen laten meten? Een oogmeting bij Engelsman Optiek & Auditiek omvat meer dan even snel uw oogcorrectie bepalen. Een complete oogmeting duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Omdat we graag voldoende tijd voor u reserveren, werken wij bij voorkeur op afspraak.

Voordat we beginnen te meten, willen we eerst iets weten over uw voorgeschiedenis op het gebied van uw ogen en het zien. Zo informeren wij naar ziektes, operaties of medicijngebruik dat invloed kan hebben op uw ogen.

We beginnen met een DNEye scan. Met deze scan krijgen wij een goede indruk van de staat van uwDNEye oog. De DNEye scanner meet op 1500 punten de afwijking van het oog bij verschillende pupil groottes. Met dank aan het internet kunnen wij al deze meetgegevens mee sturen en voor u de meest optimale kijkoplossing maken. U zult behalve scherper zien ook meer details, diepte, contrast en kleuren ervaren. Zowel overdag als ’s avonds in het donker bijvoorbeeld bij het autorijden.

Vervolgens meten wij uw ogen met onze computer gestuurde Nidek apparatuur. Hierbij geeft u zelf aan wat voor u het meest comfortabel kijkt. Tevens maken wij gebruik van de “ouderwetste” pasbril. Meten met de pasbril heeft als voordeel dat u hierdoor net zo kijkt als door een bril.

Tot slot beoordelen we met speciale apparatuur uw hoornvlies en ooglens op helderheid of afwijkingen, meten uw oogdruk en kijken in uw oog naar het netvlies. Als wij afwijkingen constateren adviseren wij u een oogarts te bezoeken. Bij spoedgevallen maken wij eventueel zelf een afspraak voor u.

Alle meetgegevens worden verzameld en opgeslagen in geavanceerde oogmeetapparatuur. Hierdoor kunnen we snel het verschil zien tussen de eventueel nieuw benodigde sterkte en de sterkte in uw huidige bril. Pas als alles in orde is bevonden gaan we over tot een advies voor een bril of contactlenzen. Gezien onze zeer uitgebreide werkwijze betekent dit ook dat de oogmeting voor mensen die geen klant van ons zijn, niet gratis is.