Brillen

De perfecte bril voor uw stijl en behoeften

Vind de bril die bij u past. Met een breed aanbod aan stijlvolle en hoogwaardige brillen heeft u een ruime keuze. Onze experts geven u het beste advies.

Monturen

Onder het genot van een kopje koffie of thee helpen wij u met het uitzoeken van een montuur. Wij adviseren u graag en houden rekening met uw smaak en portemonnee. Onze uitgebreide collectie varieert van klassiek tot hypermodern, in diverse prijsklassen. Uiteraard hebben wij ook een leuke collectie kindermonturen in huis.

Een montuur uitzoeken kan lastig zijn als u zichzelf niet goed kunt zien zonder uw oude bril. Dit probleem lossen we op door foto’s te maken van u met enkele nieuwe monturen op uw neus. U kunt dan zelf met uw oude bril op een beeldscherm bekijken welke bril u het mooist vindt staan.

VisuReal

Engelsman Optiek & Auditiek beschikt over een zogeheten VisuReal zuil. Dit is een geavanceerd video-centreersysteem dat computergestuurd het optimale brillenglas selecteert, waarna exact wordt berekend hoe het glas in het montuur moet worden gemonteerd. De berekening is gebaseerd op het montuur, uw ogen, het brilvoorschrift en uw kijkgedrag.

Als u uw nieuwe montuur hebt uitgekozen, maken wij met de VisuReal nogmaals een foto van u met uw nieuwe montuur. Op het montuur bevestigen wij een klemmetje met meetpunten. U hoeft alleen maar op een bepaalde afstand voor de zuil te staan en naar een lampje te kijken. De VisuReal doet de rest.

Het systeem heeft een meetprecisie tot op de tiende millimeter. Dat geldt voor het meten van alle centreergegevens, zoals de pupillendistantie, de hoornvliesafstand en de inclinatiehoek. Hierdoor kunnen de glazen zo dun mogelijk geslepen worden.

Wij gebruiken de VisuReal ook om op een beeldscherm opnamen te bekijken van verschillende monturen. Zo wordt het meetproces voor u een leuke en unieke ervaring.

Glazen

Nadat u een montuur hebt gekozen geven wij een glasadvies. Moeten de glazen enkelvoudig, bi-focaal of multi-focaal worden? In de meeste gevallen zijn kunststof glazen de beste keuze. Verder is er een enorme variëteit in eigenschappen van het glas, zoals hardheid, krasvastheid, ontspiegeling, dikte en grootte van het glas en uiteraard kijkcomfort. Deze eigenschappen bepalen de prijs van het glas.

Bij multi-focale glazen (ook bekend als varilux, varifocus, alles in 1) laten wij u op een beeldscherm zien wat het verschil in kijkcomfort is tussen relatief goedkope en de wat duurdere glazen. De keuze is aan u! In alle gevallen krijgt u een prijsopgave vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Met de meest moderne technieken bestellen wij vervolgens online uw glazen. De fabrikant ontvangt digitaal de opname van de VisuReal, de trace (vorm) van uw nieuwe montuur en uiteraard de gewenste uitvoering van het glas. Uw glazen worden volautomatisch in productie genomen. De levertijd van glazen is meestal een tot twee weken.

 

Nachtzicht

Speciaal voor mensen die problemen hebben met ’s nachts autorijden bieden wij Rodenstock glazen met DNEye aan. Door de speciale slijptechniek van deze brillenglazen ziet u in het donker veel scherper en ervaart u minder hinder van de koplampen van tegenliggers. Uiteraard ziet u ook overdag veel scherper dankzij DNEye.

Het meten van uw ogen gebeurd met een DNEye scanner. Dit is een zeer geavanceerd apparaat die behalve de oogafwijking nog veel meer waardes meet welke van invloed zijn op het goed zien in het donker. Bij ons in de winkel kunnen wij u hier alles over vertellen.