Horen

Alles voor uw oren

Heeft u een hoorprobleem en wilt u uw gehoor laten testen? Dan bent u bij Engelsman aan het juiste adres. Voordat we starten met een hoortest moeten wij heel wat van u weten. Naast uw persoonlijke gegevens, willen wij een beeld krijgen van uw medische voorgeschiedenis op het gebied van uw oren en gehoor, eventuele ziektes of medicijngebruik, uw gehoorklachten, leef- en werksituatie en andere relevante zaken.

Ook controleren wij of u een normaal gebouwde, schone gehoorgang hebt en of uw trommelvlies en oorschelp er normaal uitzien. Bij afwijkingen of te veel oorsmeer verwijzen wij u door naar de huisarts en/of KNO-arts.

Een oplossing voor uw hoorprobleem

Na het intakegesprek doet de audicien een hoortest en legt het resultaat vast in een audiogram, waaruit blijkt hoe groot het gehoorverlies is. Als u hoortoestellen nodig hebt, bespreekt de audicien de mogelijkheden met u. De keuze hangt af van uw gehoorverlies, uw wensen, de uitkomst van de zgn. Amsterdamse Vragen Lijst en -ook belangrijk- uw portemonnee. Wordt het een achter-het-oor, een in-het-oor of een luidspreker-in-het-oor toestel?

Wij bespreken ook hoorhulpmiddelen en eventuele extra apparatuur met u, zoals –afhankelijk van het gekozen merk/type- een batterijlader, een afstandbediening of apparatuur die via een bluetooth signaal het geluid van uw televisie, cd-speler of telefoon overbrengt op uw hoortoestellen. Tot voor kort was deze techniek alleen beschikbaar voor de duurste toestellen, maar is nu ook verkrijgbaar in het middensegment.Verder krijgt u informatie over mogelijke vergoedingen van uw zorgverzekering en soms andere instanties. Nadat de keuze is gemaakt, wordt er zo nodig een afdruk van uw oren gemaakt. Aan de hand van deze afdrukken worden oorstukjes op maat gemaakt.

U krijgt van ons altijd een prijsopgave vooraf, zodat u weet waar u qua kosten aan toe bent. Hierbij houden we rekening met de verwachte vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Hoortoestellen

Als u moeite heeft met horen, kan dit invloed hebben op uw dagelijks leven. Bij Engelsman Optiek & Auditiek bieden wij een breed assortiment aan hoortoestellen om u te helpen weer helder en comfortabel te kunnen horen.

Hoorhulpmiddelen

Hoorhulpmiddelen helpen u met uw gehoorproblemen om beter te horen en te communiceren. Wij hebben verschillende soorten hulpmiddelen beschikbaar, passend bij uw probleem.

Gehoorbescherming

Gehoorschade is een ernstig probleem dat vaak onherstelbaar is en daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om gehoorschade te voorkomen. Het gehoor is een kostbaar zintuig dat ons in staat stelt om te genieten van de rijke wereld van geluiden om ons heen.

Certificering

Bij Engelsman Optiek & Auditiek bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en professionele service. Ons gecertificeerde team van experts staat voor u klaar voor de beste zorg en oplossingen voor uw ogen en oren.