Vergoedingen

Wat wordt er wel- en niet vergoed?

Op deze pagina leggen we je uit wat er wel- en niet vergoed wordt? Daarnaast vertellen we je ook hoe hoog de vergoedingen zijn.

Hoortoestellen worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

U hebt recht op een vergoeding als een van beide oren een gehoorverlies vertoont van 35dB gemiddeld bij de frequenties 1000, 2000, 4000 Hertz.
Met een aanvullende verzekering hebt u mogelijk recht op een extra vergoeding. Raadpleeg hiervoor de polis van uw zorgverzekering.

In 2023 geldt voor hoortoestellen dat u een eigen bijdrage betaald van 25%. Echter bepaald uw zorgverzekeraar welk toestel voor vergoeding in aanmerking komt. Bij een aantal zorgverzekeraars mag u bijbetalen voor een hoortoestel wat u gewend bent. Andere zorgverzekeraars staan bijbetalen niet toe. Wie gewend is aan een top klasse hoortoestel kan deze nog steeds bij ons aanschaffen. Deze private aanschaf kunt u opvoeren bij uw belastingaangifte. Hierover kunnen wij u bij ons in de winkel uitgebreid voorlichten.

Tevens geldt voor Achmea en Anderzorg verzekerden dat wij een hoortoestel in bruikleen leveren. U krijgt bij ons altijd de maximale vergoeding van uw zorgverzekeraar. Behalve uw eigen bijdrage van 25% kunt u van uw zorgverzekeraar nog een rekening ontvangen voor uw eigen risico indien u nog geen andere zorgkosten heeft gemaakt. Het eigen risico voor 2023 bedraagt € 385,-. Meer informatie vindt u op www.hoorwijzer.nl