Contactlenzen

Lenzen voor optimaal zicht en comfort

Bent u op zoek naar een alternatief voor een bril? Dan zijn contactlenzen wellicht iets voor u. Bij Engelsman Optiek & Auditiek bieden wij een ruime selectie aan contactlenzen van verschillende merken en types. Onze deskundige opticiens staan voor u klaar om u te adviseren bij het kiezen van de juiste lenzen, zodat u optimaal zicht en comfort ervaart.

Corneatopografie

Als u liever contactlenzen draagt dan een bril, kijken wij of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. Uw ogen worden zorgvuldig beoordeeld met zogeheten corneatopografie. Met deze geavanceerde apparatuur wordt op 20.000 punten de vorm van uw ogen worden gemeten. Met een spleetlamp beoordelen wij de conditie van uw ogen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien of er sprake is van vaatgroei (kleine adertjes), beschadigingen etc.

Keuze lenzen

Als uw ogen in orde zijn, adviseren wij u een bepaald type contactlens. Harde of zachte lenzen? Met of zonder leesgedeelte? De ene lens is de andere niet en ieder mens is uniek. Uw wensen en voorkeuren zijn belangrijk, maar nog belangrijker vinden wij een verantwoorde keuze met een goede kans van slagen.

Zachte maandlenzen zijn momenteel de meest verkochte contactlenzen. Ze zijn comfortabel, goed van kwaliteit en hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn er onder andere daglenzen (’s ochtends indoen en ’s avonds weggooien, gemak bij sport en vakantie, relatief duur) en jaarlenzen (stevige kwaliteit, groot draagcomfort). Moderne contactlenzen worden ook gemaakt met een cilinder of leesgedeelte.

Een relatief nieuwe ontwikkeling zijn nachtlenzen: dit zijn harde lenzen die u ’s nachts draagt als u slaapt. De lenzen vervormen de bolling van uw ogen en corrigeren hierdoor uw ogen. De vervorming verdwijnt in de loop van de dag. Nachtlenzen zijn ideaal voor mensen die werken in stoffige en/of droge omstandigheden. Alleen voor sterktes van -0,25 tot -5, dus geen + sterktes.

Aanpassing en instructie

Als u voor het eerst lenzen gaat dragen krijgt een demoset lenzen. Een goede lensinstructie is belangrijk: wij nemen de tijd om u te leren hoe u de lenzen moet indoen, uithalen en onderhouden. Na twee weken komt u terug voor een controle. Wij bekijken of uw lenzen goed zitten en of u er goed mee ziet. Als de proeflenzen goed bevallen worden de definitieve lenzen besteld. Bevallen ze niet, dan kan een ander type lens worden gekozen.

Komen we er niet uit met contactlenzen, dan krijgt u uw geld terug onder aftrek van de eenmalige aanpaskosten. De aanpaskosten zijn een vergoeding voor aanpassing, instructie en controle(s).